Många trädgårdsväxter är fortfarande vilande och har liten eller ingen lövbildning. Med sin starka byggnad och vackra form är det blå barrträdet ett riktigt blickfång året runt.

Det blå barrträdet, lika gammalt som Perm
Blå barrträd faller under barrträd. Så vitt vi vet är barrträd den första gruppen av växter som förökar sig med äkta frön för cirka 230 miljoner år sedan under den permiska geologiska eran. Ingen vet exakt var de första blå exemplaren av barrträdet har sitt ursprung: i Colorado, Sverige och i den ryska taigan har man hittat spår som är ungefär lika gamla. Namnet ‘blå barrträd’ betyder ‘kottebärare’, eftersom fröna är i form av en kottefrukt, vilket kan jämföras med en kotte.

Blå barrträd i krukorDet blå barrträdet
I det vilda kan barrträd lätt nå 23 meter i höjd. I trädgården är 15 meter max. Dvärgsorterna förblir ännu mindre: mellan 1 och 3 meter. Med några blå barrträd får din trädgård genast lite färg igen. Färgen på alla blå barrträd skapas av ett speciellt vaxlager på nålarna.

Letar du efter eleganta trädgårdsväxter som gör sig bra i häckar, baljor eller solo i marken? Det blå barrträdet är ett absolut måste på grund av dess speciella färgelement. Förvandla din trädgård till en saga med det silverblå och gröna utseendet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *