Ett bättre klimat börjar i din bakgård
En trädgård är en plats att njuta av utomhus, koppla av med en bok, arbeta, koppla av eller för läckra drinkar och middagar. Och låt oss inse det, en trädgård med grönska är mer inbjudande än en trädgård som enbart består av hårda material. Och det finns också en direkt koppling till ett bättre klimat. Vi vill ge dig tio tips för att få en grön och hållbar trädgård som bidrar till en bättre boendemiljö:

ta hand om biologisk mångfald; vatten, bärbärande buskar/träd, blommande växter etc. Detta säkerställer liv i trädgården (fjärilar, bin, insekter, fåglar, igelkottar etc.) Välj material som sten och trä medvetet och beställ gärna lokalt (ej på andra sidan jorden).
Använd inte kemiska bekämpningsmedel utan låt naturen ta sin gång. Om intervention verkligen är nödvändig, använd ett naturligt botemedel.
Låt vatten tränga in i jorden. Förhållandet mellan beläggning och grönska är max 40/60%.
Använd organiska gödningsmedel istället för konstgödsel.det-levande-trädgårdsklimatet
Egenkomposterad jord eller organisk krukjord är bättre än köpt krukjord med torv.
Välj växter som ursprungligen förekommer i Nederländerna eller är etablerade här. De är vana vid vårt klimat och jordarter. Till exempel kan en ek rymma cirka 300 organismer. Endast en handflata på 1.
Mycket grönska i trädgården minskar värmestressen på sommaren och säkerställer mindre kyla på vintern.
Undvik “renlighetskomplexet”; trädgården kan vara lite rörig. Fåglar och igelkottar känner sig snabbt hemma.
Installera endast nödvändig trädgårdsbelysning. Behöver fortfarande belysning, välj LED eller solenergi och spara på dina energikostnader.
Gör skillnaden själv med ovanstående tips och bidra till ett bättre klimat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *