Du vill förmodligen att dina gränser ska överleva vintern vackra och friska. Med denna steg-för-steg-plan kan du förbereda dina bårder för vintern i 4 steg. Det är inte mycket jobb och genom att använda rätt produkter kommer du att njuta av det länge.

Förbereder gränser för vintern i 4 steg
Med dessa 4 steg säkerställer du starka och friska bårder som tål det kommande vintervädret.

1. Gör ogräsfri
Det första steget när du förbereder bårder för vintern är att ogräsfria bården. Sedan kan du komma igång med botten.

2. Lossa botten
Om detta är möjligt kan du lufta jorden i gränsen. Du lossar jorden med en kratta, gaffel eller annat verktyg. Ibland är detta inte nödvändigt eller inte möjligt, eftersom din kant är helt täckt av till exempel marktäckare.

3. Strö ett lager kompost
Efter att ha rensat ogräset och lossat jorden är det dags för nästa steg. Strö ett lager kompost på botten. Kompost förbättrar markstrukturen och ger näring till marklivet.

4. Tillsätt jordförbättringsmedel: Biovin eller Terra Fertiel
En frisk jord är grunden för varje gräns. Tillsätt slutligen jordförbättringsmedel och aktivatorer för ett hälsosamt och långvarigt resultat. Biovin och Terra Fertiel är mycket lämpliga för detta.

Biovin innehåller mycket effektiva organiska växtnäringsämnen och miljarder aktiva mikroorganismer som binder kväve och ger resistens mot växthotande förhållanden. En annan viktig poäng är att Biovin gör det lättare för växter att ta upp näring. Terra Fertiel är ett naturligt granulat baserat på mikroorganismer, såsom bakterier, svampar och jästsvampar. Det stimulerar bildandet av hårrötter och förbättrar upptaget av näringsämnen. Du kan använda Terra Fertiel vid strukturella problem såsom packad jord, ensidigt jordliv, dålig jord, långa perioder under vatten eller frekvent och lång användning av gödningsmedel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *